Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.

Expositie 13 augustus t/m 29 oktober 


Een veelzijdige expositie met het werk van de kunstenaars: Zwaan Miedema, Regina Wieling, Frans Faber, Rein de Vries en Reinoud Kuipers.

 

Zwaan Miedema, keramiste en autodidact. Haar kennis en vakmanschap deed zij op bij verschillende leermeesters. Zoals zij beschrijft: “Ik ben geïnspireerd door de natuur en mijn werk kenmerkt zich door puurheid en eenvoud”.

De urnen zijn gemaakt van klei uit de Waddenzee en in de geglazuurde stukken is zeewier as gebruikt.

 

Regina Wieling, zij creëert vilt objecten, van vazen tot broches of jassen. Doordat Regina eerder coupeuse was combineert zij de vilttechnieken op een flexibele manier met kledingontwerpen. Daarnaast maakt zij ook viltobjecten zoals bloemen en sieraden. Het werk is regelmatig te zien bij diverse galeries. Ook geeft Regina les voor mensen die het vilten zelf onder de knie willen krijgen, maar ook voor gevorderden.

 

Frans Faber, hij heeft getekend sinds hij een potlood kon vasthouden. Zijn werk is veelzijdig, hij maakt prenten, portretten en illustratief werk . Tekenen, grafiek maken, of toch eindelijk weer eens schilderen … Landschappelijke zaken, dieren, portretten, jeugdherinneringen en de vreemdste fantasieën die ooit nog verwezenlijkt dienen te worden. Het is zoals de schilder Cesar Domela eens zei: “we hebben een prachtig vak, alleen de eerste zestig jaar zijn wat moeilijk!”

 

Rein de Vries, maakt voornamelijk werk over de wisselwerking natuur-techniek. Hij begon in begin jaren 60 met abstract, later werden zijn composities realistisch en abstract tegelijkertijd. Zijn schilderijen zijn nu minder strak en gebonden aan een onderwerp. Rein de Vries maakt veel tekeningen/ontwerpen van andere vormen van energiewinning en vervoer. En vind het van belang ideeën te leveren voor een toekomstige wereld waarin men geen gebruik meer maakt van fossiele brandstoffen.

 

Reinoud Kuipers, begon als graficus nadat hij was afgestudeerd in 1985 aan de Minerva. Hij maakte een lange tijd houtsnedes op de traditionele Japanse manier, waarbij er steeds een deel wordt weggesneden, gedrukt in een bepaalde kleur, waarna deze stappen worden herhaald. In 2006 kwam er echter een ommezwaai, en focuste hij al zijn aandacht op de schilderkunst met acryl, penseel en paletmes.Bij deze schilderijen ligt de focus op het spel van licht en schaduw. 

De connectie met de natuur wordt bij deze schilderijen benadrukt door het werk te maken op een houten paneel in plaats van doek. De onderwerpen van deze schilderijen is breed: van bossen tot dorpjes, waarbij de inspiratie vaak uit Groningen zelf of uit Bretagne komt.De expositie loopt van zondag 13 augustus t/m zondag 29 oktober 2017

Openingstijden zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur en op afspraak